20 timers tur på det “Gule Rev”

12 mand havde en fantastisk tur på det Gule Rev, som slet ikke er det Gule Rev !!!

Og hvordan hænger det så lige sammen ?  Jo, vi siger altid, at vi skal på det Gule Rev fordi det for de fleste giver mening, men revet ligger højere op end hvorfra vi tager ud(Thyborøn) så vi er “bare” en tur ude i Nordsøen og i dette tilfælde var vi oppe i norsk farvand at fiske.

Turen startede egentligt 14 dage før end vi skulle af sted, da vi havde en ny mand fra O.S.K og hans far med og for hvem det var første tur derud, så de ville gerne vide mere om grejet og andre praktiske ting. Så jeg havde allieret mig med min køre-og fiskemakker René, som er lidt af en grejnørd på den gode måde.  Vi var 7 ud af 12 der mødtes i klubhuset for at se lidt på grej og de nye folk fandt da lige ud af, at deres kroge nok skulle opgraderes til en større størrelse !! For som vi siger:

” Store kroge giver store fisk og små kroge giver små fisk “

René med en lille smule af det grej, som han tager med på tur,

For mig som turleder har det vist sig mere end svært at finde 12 mand fra klubben, der vil med på disse ture, hvilket for mange af os der deltager er uforståeligt, da vi altid har nogle gode ture med masser af fisk, hvilket ikke alle i klubben kan prale af, når de er på deres ture 😛

Så for at få fyldt skibet op, som det jo af økonomiske årsager gerne skal, er jeg begyndt at bruge en Facebook gruppe, hvor man kan finde folk der gene vil med og det har været en succes. Sidste havde vi 2 friske gutter, Kaj og Kent fra Kolding med og de var med igen i år. Dertil kom at jeg havde fundet en frisk mand i Peter fra Holstebro, der tog den sidste plads og det er sgu hyggeligt at møde nye fiskevenner på den måde. Kaj og Kent brugte tiden om aftenen til at vise billeder fra deres 4 ugers fisketur til New Zealand.  Der blegner en tur på Nordsøen sgu lidt i forhold til !! At de også kan fiske beviste Kent ved at tage tures største torsk på 11, 4 kg !!!

Vi havde i modsætning til andre år ikke nogen som helst grund til at bekymre os om vejrudsigten og så alligevel !!!  Skulle man nu tage en solblokker 30 med eller kunne en mindre bastant solcreme med en faktor 10 gøre det ?  Der måtte fruen i huset sgu lige spørges til råds, så det endte ud i den der nr 30 og  en formaning om at smøre mig mindst 2 gange og at huske ørene !!  Havde hun nu ikke behøvet at sige, da jeg før er kommet hjem med 2 ører, der mindede mere om 2 forkullede flæskesvær !!

Det er mest torsk og mørksej vi fisker efter og det kan være både sjovt og rigtig hårdt. Vi ved sgu aldrig helt hvad vi støder på, men det finder vi jo ud, når vi når bunden. Jeg havde fornøjelsen at få 3 sejer på af gangen flere gange og de vil sgu ikke lige sådan med op, så der skal arbejdes for sagen, men sjovt er det. Eller som Lars Rix der fik 3 gode torsk på. Der blev der godt nok stønnet noget i varmen, men på dæk kom de da med hjælp fra skipper Per og hans gafkrog.

Når man har hevet sådan 3 op på en gang ville man ønske, man ikke var droppet ud af fitnesscenteret !!!

Men man kan også være heldig at fange andet. Der blev taget nogle langer, hvoraf den største vejede 9,4 kg og blev fanget af Ivan. Nå, ja han snuppede da også lige en flot rødspætte på 1,1 kg, nu han var i gang !!

Men dagens sjoveste fangst stod Jan for, da han hev denne afpillede torsk op fra dybet.

Det viste sig at være resterne af en fileteret torsk , som vores udemærkede filetrenser Ole havde smidt ud på den anden side.

Ole ovre i hjørnet renser og fileterer fisk for dem der måtte ønske det.

Ellers er der ikke så meget andet at skrive om selve fiskeriet end at undertegnede som sædvanlig fangede mindst fisk, hvilket på denne tur resulterede i 18 kg filet af fineste Nordsø kvalitet. 3 kg mere end fruen havde sagt vi havde plads til i fryseren!!!  For lige at have noget at sammenligne med, så havde Christian Johannesen 41 kg filet med hjem til fryseren !!

Sådan ser 18 kg filet ud når det er finrenset og pakket i portions poser, så det lige er til at tage ud af fryseren til en gang god og sund aftensmad.

Men er man ikke så dygtig til det ene, så er man nok dygtig til noget andet !!

Uden mad og drikke duer helten ikke !!

Nogen spørger os om hvordan forholdene er om bord på sådan et skib og dertil kan siges, at de er ganske udemærkede. Nogen vil nok kalde det primitivt, men vi kalder det funktionelt. Vi betaler for fuld forplejning og det er lune rundstykker med ost, pålæg og syltetøj samt varm kaffe til morgenmad. Frokosten er nogenlunde det samme med den forskel, at rundstykkerne er skiftet ud med rugbrød og toastbrød. Om aftenen fik vi i denne omgang aspargessuppe med brød og det smagte også godt. Sidst vi fik det blæste det 6 pelikaner og så er suppe sgu ikke så nemt at få ned…Jo af tøjet 😎

Dertil er der øl og vand af libitum, men folk plejer at holde igen, da det der kommer ind også skal ud igen. Og da vejrudsigten ikke gav anledning til at bruge “ud over rælingen” er der dette her til 12 mand !!

Og så er der “kælderen” som jeg i mangel af bedre viden kalder det sted nedenunder, hvor vi sover. Der er nogle fine køjer med sengetøj som alle bruger , men det er nu godt nok, da mange alligevel vælger at sove med alt tøjet på. Jeg har godt nok investeret i en sovepose fra Jysk, for ligesom at have mit eget at ligge i !!  Ideen med soveposen er god nok, men den skal sgutte være fra Jysk, for de har det faneme godt nok med at blive et nummer mindre år for år, så det snart ikke er til at skrue sig ned i den !!

Til slut vil jeg sige TAK alle der var med på turen, skibets besætning samt Bodil i butikken og pigerne i grillen, der sørger for vi får mad fredag aften.

Turleder Niels Jensen

P.S  I får da lige et par billeder mere af fisk, da det jo er så sjældent det sker i indlæggene på denne side 🙂

 

 

 

 

.

 

Udgivet i Nyheder.