Årets julefrokost 2017.

Julen er traditioners fest og dem skal der ikke laves om på og det kom vi til !!

Vi var blevet nødt til at flytte julefrokosten fra den sædvanlige første fredag i december til den anden fredag og det kostede på deltager antallet. I stedet for de omkring 40 vi plejer at være, var vi år “kun” 25 og i år var det kun mænd, hvilket hurtigt afspejlede sig i opførselen !!

Vi startede med noget så usædvanligt for en julefrokost med en gin/tonic til velkomst drink og da det jo er en herlig drik faldt den i god jord ved de fleste. Det var kun et par stykker der listede ud efter en øl, men de bliver vel også voksne på et tidspunkt.

Maden var traditionen tro lavet af Per “Slammer” og hans meget tørstige hjælper Mike, som havde stået i køkkenet det meste af dagen. Deres almene sundhedstilstand afslørede dog, at de havde sørget for at holde væskebalancen i orden !! Jørgen Kasserer havde frembragt en dejlig havørrede salat eller hvad man nu kalder det fad, han havde fået ud af Thomas Frandsens vinderfisk fra O.S.K Cuppen.

Dertil kom de traditionelle ting som sild, tarteletter og det lune.  Alt sammen naturligvis  skyllet ned med en anselig mængde julebryg og snaps.

Om det med at når sprutten går ind går forstanden ud er rigtigt skal være usagt, men det kneb sgu gevaldigt for Frank Formand at få ørenlyd, så han kunne forklare hvad det var for nogle auktioner han havde gang i. Folk fattede ikke en meter, så det endte ud i, at dem som i forvejen sad og råbte højest lige pludselig havde brugt en mindre formue på et billede af O.S.Ks egen kunstner Allan Berg.  Eller sad og fumlede med en stak kort der kunne indbringe en klodsekasse med gode sager. Per “Slammer” havde så meget styr på kortene, at han fik 2 ud af 3 kasser med sig hjem !!

Der blev også tid til at overrække præmierne for de 3 vinderfisk fra årets kystture. Nå, ja der blev sgu også kun fanget de 3 fisk og med en størrelse der ikke kunne imponere forsamlingen . Og når nu der ikke er damer tilstede man kan kysse kan man da altid lige give sin fiskemakker et smækkys, hvilket den i øvrigt meget feminine Michael gjorde ved Thomas.

Så var det blevet tid til risalamande  og der blev spist op af det kæmpefad der var lavet. Ingen ville rigtigt være ved de havde fået mandlen indtil Lars måtte indrømme at det havde han, men han var kommet til at spise den !!  Den troede vi så på mod, at var mandelgaven noget der kunne drikkes skulle han dele.  Så den står på fin rom på næste tur 😉

En fornuftig mængde portvin var lige det der manglede for at stemningen nåede klimaks og vi var klar til “vanvidsspillet”.  Men da der i år kun var et stort bord mod normalt to var der ingen vinder/taberbord, så det forløb faktisk efter omstændighederne nogenlunde stille og roligt.  Og det utrolige var sket : Alle mand eller måske deres koner havde virkelig lagt sig i selen for at finde på nogle fornuftige gaver folk kunne bruge i stedet for de sædvanlige hadegaver i form af et eller andet ubrugeligt “kineserpis” til 20 kr.   Der blev sagt “åh og se her” rundt omkring, så lad os fortsætte med det fremover.

Chaufførerne til dem der havde brug for det og det var mange begyndte at indfinde sig, så kaffen og småkagerne blev indtaget, mens der blev ryddet af bordene og pænt sagt farvel og på gensyn næste år som er:

“Den første fredag i december som er 7 december 2018 “

Tak til alle for en hyggelig aften.

Niels Jensen

 

 

Udgivet i Nyheder.