En aften med Henrik Mortensen

Fiskeskolen havde gjort lidt af et scoop, da de fik lokket Henrik Mortensen til Odense. Henrik skuffede da heller ikke, men tryllebandt dem der havde sat aftenen af til et foredrag med en af de absolut mest kendte guider, grejudviklere og Laksefiskere i hele verden.

Med et antal fangede laks på over 4200, kan ingen være i tvivl om, at vi her står med en mand der har en vis tyngde bag sine erfaringer omkring udvikling af grej. For de uindviede kan nævnes at Henrik har stået bag udviklingen af flere kendte mærker. Loop, Zpey, Sage og nu sit eget Salmologic. At han uforvarende også har medvirket til udviklingen af skagitlinen, fordi nogen vendte hans line en halv omgang forkert, er kun bevis på at mange opdagelser sker ved en fejltagelse. Linesystemer, forfang og fluer er også på hans CV. Faktisk fik vi en hemmelighed afsløret omkring en ny fluetype i løbet af aftenen. Inden jeg selv afslører den, skal jeg lige have den afprøvet snarest muligt i EM åen !

Det scandinaviske speycast står Henrik også for. Lette stænger med et simpelt vægtsystem, og lidt fysikundervisning omkring masse og bevægelse, synliggjorde den simple teknik der danner det scandinaviske speycast. Udgangspunktet er at få stangen til at arbejde med den del hvor kræfterne er, nemlig den nederste og den midterste del. Den øverste del af stangen skal kun styre retningen. Simpelt ikke ?

Henrik har fisket i samtlige lande hvor der findes Atlanterhavslaks, guidet general Schwarzkopf og mange andre celebreties, men når han kommer ind på fiskeriet i Argentina får stemmen en varmere klang. Henrik er vildt dedikeret til fiskeriet i Ildlandet. Det er da også de kæmpestore havørreder, flotte solnedgange, landskaber, vilde heste, vilde tyre, gauchoer og indlogering på en ægte ranch der lokker.

Af Gerhardt Andersen

Udgivet i Nyheder.