Geddepremieren i Rønninge.

Solrig geddepremiere

Mosen i Rønninge lå stille da de første deltagere til den traditionsrige premiere i Rønninge troppede op. En enlig svane vuggede majestætisk rundt inde ved bredden, helt uvidende om at der senere på dagen ville troppe godt en snes mennesker op, i håb om at være den der skulle løbe med 1. præmien

Frank havde været i gang længe inden de første fiskere ankom. Flag, borde, bænke var opstillet og bordet var dækket med dejlig morgenkaffe. Rundstykker og basser lå klar  sammen med den uundværlige morgenbitter.

Et trut i et horn der ikke stod tilbage for nogen hooligans, satte gang i konkurrencen kl 08,00 sharp og de første woblere, blink og andet isenkram blinkede i solen da de blev sendt ud over vandet i smukke buer.

Om det var det gode vejr eller om fiskene bare havde bestemt sig for en fridag vides ikke, men særlig samarbejdsvillige var de ikke. Den udsendte fotograf måtte en del rundt i mosen for at finde lidt aktion til kameraet, hvilket mislykkedes totalt. Til gengæld kom der andre skud i kameraet. Blandt andet en fin gammel stang med et lige så fint ABU 66 fastspolehjul, en dræberhund og nogle fine gule smørblomster.

Udover nogle gedder der ikke ligefrem aspirerede til titlen som krokodiller, lykkedes det Steen Hansen som dagens vinder, at fange en gedde på hele 106 cm og 9 kg. efter et hurtigt foto, blev fisken skånsomt genudsat. Dennis Kipp fik en præmie for flest fisk, nemlig hele fem af slagsen.

Dagen sluttede med Jørgen Slagters (sunde) ! og nærende ribbenstegs sandwich inden børnekonkurrencen gik i gang

Gerhardt Andersen

Udgivet i Nyheder.