Havtur med bølger

Endnu en fladfisketur med godt udbytte!!

Så har havets gutter været på endnu en tur med MS Felix og vores allesammens skipper Verner i Langelandsbæltet for at få fryseren fyldt op med fladfisk.

Nu er der sikkert nogen der tænker: Jamen ,det var de sgu da også i sidste måned og rigtigt, det var vi men to ture er jo som bekendt aldrig ens og denne skildte sig ud på flere måder. For det første var vi kun et skib afsted, så der var ingen konkurrence ud over den obligatoriske kurv til den med mindst fisk. For det andet var vi kommet en måned længere hen og det vil sige at vejret er anderledes og fiskene lige så.

Det blæste op til 7-8 meter så det gav en masse bølger hvilket bla.Knud Rask fik at mærke. Men i forhold til tidligere bedrifter valgte han denne gang at lade bølgerne komme til ham, hvilket resulterede i en gang vådt tøj, der gjorde at han det meste af turen underholdt Verner inde i det varme styrhus. Blæsten gjorde også at der var en masse strøm, der gjorde det svært at holde bund, hvilket jo er alfa og omega når der skal fanges fladfisk, så der måtte det tunge grej til ,hvilket for undertegnedes vedkomne var en 200 grams pirk!! Og et forfang med en masse orange perler, men det virkede selv om der skulle arbejdes for sagen.

Der blev fanget ca. 240 fisk hvilket er 20 i snit pr mand hvilket må siges at være fint på en dag hvor  vejret gjorde det hele lidt svært. Bedste mand var Per Hansen med 37 flade til fryseren og største fisk tog undertegnede sig af med en flad på lige over 1 kg. Hvem der tog kurven er glemt, men 2 mand delte den så alle havde fisk med hjem.

Nu sidder der nok en masse og tænker:  Sådan en tur kunne jeg godt tænke mig at komme på ,men problemet med sådanne ture er, at der kun er plads til 12 mand på skibet. Og da mange af pladserne allerede er “forhåndsbooket” af de faste folk er der ikke mange ledige pladser ,når turen kommer på bookingportalen. Men hvis man kommer til undertegnde og siger at  man vil med på en tur kan det jo være vi skal booke et skib mere. Program for 2013 er klar i aktivitets kalenderen.

 

Knud Erik Nygaard kæmper med at holde balancen i søgangen.

 

Allan Birk på “bagperronen” med en dublet.

 

Niels Jensen med den flade på 1kg+ der endte med at blive dagens største.

 

 

 På havudvalgets vegne

 Niels Jensen

Udgivet i Nyheder.