Medefiskeri

OSKs Medehistorie.

Det hele startede i begyndelsen af 1980´erne, hvor Ole Jessen var en af de første i Danmark der begyndte at medefiske. Hans iver og energi fik nogle af de lokal drenge fra Ringe til at interessere sig for medefiskeriet bl.a. Stig Thomsen og Torben Kay, der stadig er aktive den dag i dag. Da Ole flyttede job til Ækvator Sport i Odense blev han medlem i O.S.K. og begyndte her at hverve medlemmer til medeafdelingen. Der blev afholdt medeintroduktion i Odense Å og ved at tale godt for sagen i forretningen fik han mange med på ideen. En af de først var klubbens dengang næstformand Arne Birk (der desværre ikke er her længere) og hans søn Allan (nuværende næstformand). Allan er stadig aktiv, men kun på hyggeplan.

Om vinteren blev der afholdt teoriaftener om medefiskeri i klubkælderen og daværende danmarksmester Carlo Jeppesen (Nyborg) kom og fortalte om sin tur til VM i Schweiz og gav gode råd og tips.

I 1984 var der 15 aktive (konkurrence medefiskere i klubben) og det var året hvor klubben for første gang deltog ved Fynsmesterskabet, der samtidig var udtagelsesstævne til DM 1984. Der var blevet trænet ivrigt optil stævnet der skulle forgå i Odense Å. Klubben stillede med 2 junior- og 1 seniorhold, men det gik ikke særlig godt og ingen af holdene kvalificerede sig til DM. Dog blev Stig Thomsen Fynsmester individuelt.

I 1985 var der 14 aktive. Det begyndte at gå lidt bedre til konkurrencerne og ved Fynsmesterskabet blev juniorerne Fynsmestre – holdet bestod af Bjarne Johansen, Morten Rasmussen, Klaus Lorentzen og Martin Møller, i seniorrækken fik vort 2. hold bronze. Ole Jessen deltog ved landsholds VM i Italien og fik nogle erfaringer som han kunne videregive til klubkammeraterne derhjemme. Ved Junior DM blev holdt nr. 6 og ved Senior DM blev det til en 9. plads.

I 1986 var der 13 aktive. For at få nogle flere aktive blev der arrangeret medefiskeri for en dag i vores eget vand Rønninge mose, hvor man kunne prøve at fiske med en 11 meter lange stang (det længste der fandtes på det tidspunkt). Det var også i midten af 1980´er hvor der blev arrangeret weekendturer til Nordborg Sø, om lørdagen blev der trænet i Søen og aftenen blev der spillet fodbold og spist grillpølser til den helt store guldmedalje. Om søndagen fiskede O.S.K og Nordborg en konkurrence mod hinanden i søen – det var nogle rigtig hyggelige weekender.

Ved Fynsmesterskabet blev Juniorerne sidst. Bjarne Johansen og Morten Rasmussen var på det Danske Juniorlandshold, der fiskede en venskabskonkurrence mod Tyskland – Bjarne blev bedste Dansker.

Ved junior DM blev det til en delt 3-4 plads, men da vi havde mindst 1 pladser (0) blev vi nr. 4 med 43p, Nyborg nr. 9 med 55p og Bellinge nr. 11 med 61p. Ved senior DM vandt vi anden dagens fiskeri, men idet førstedagens resultat var elendigt endte klubben med en flot 4 plads, Nyborg nr. 5 og Bellinge nr. 6.

I 1987 var der 22 aktive og det var året hvor klubben begyndt at arrangere maraton medestævner 8-timers fiskeri for 2 mandshold, denne konkurrence var meget populær i mange år, men stoppede i 2002, idet søen var groet til med grøde og næste umulig at fiske i. Nordborg turen gav 17 kg i gennemsnitsvægt !!. Det var året hvor Ole Jessen overgav tøjlerne i medeudvalgt til (Morten Rasmussen, Michael Larsen og Bjarne Johansen).

Et af O.S.K.’s hold vandt Danehof Cup i Nyborg og individuelt gik det godt ved VMU stævnerne for mange af klubbens medlemmer. Ved Fynsmesterskabet stillede klubben med 2 hold i begge rækker og det blev til placeringer som nr. 2 og 3 i begge rækker kun overgået af Bellinge. Ved junior DM blev det igen til en 4 plads og seniorerne blev nr. 6 plads.

I 1988 var der 16 +(?) aktive og Morten og Bjarne blev erstattet af Martin M. og Arne S i medeudvalget. O.S.K. deltog i det prestige fyldt invitationsholdstævne i Københavner søerne, det var dengang der var mange medefiskere i Danmark – 4 sektioner med 24 fiskere i hver !!! – holdt blev samlet nr. 5. I Odense blev der arrangeret 1000 års stævne, Bjarne blev nr. 4 og Morten nr. 8 ud af 50 deltagere. Allan Birk vandt stævnet i Kolding Slots SØ, et stævne der ikke fiskes længere. Der var 3 hold med til Danehof Cup og hos juniorerne vandt O.S.K. Ved Fynsmesterskabet blev juniorerne nr. 3 og 5 mens seniorerne blev henholdsvis nr. 1 og 5. Ved junior DM blev det til en skuffende 7. plads, mens seniorerne fik en flot 4 plads.

Årets gåde i 1988 lød “Hvad er det der er grønt, har to arme og to ben, står i vand til halsen og ikke kan bunde og raller meget højt ? – Svar Jacob – der forsøger at få fat på sin parasol, der er blæst i vandet !

I 1989 var der 24 aktive og der var igen udskiftning i medeudvalget ud gik Michael og Martin og ind kom Jacob, Keld og Diana. Der var nu rigtig godt gang i klubmesterskabet, vi havde fået medlemmer fra Nordborg og Århus bl.a. Mark Holmboe (senere Danmarksmester og international medefisker), idet det rygtes at vi var en god klub. Ved senior DM blev vi nr. 6 – øvrige resultater mangler.

I 1990 var der 19 aktive og nu skulle Arne og Allan Birk samt Arne S. stå for medeudvalget. Klubben får deres nuværende klubhus i Seden. Ved 8timers stævne i Rønninge deltager der 20 2mand hold og vindervægten var 36,5 kg, det hold der havde flest fisk fangede 144 fisk pr. time = 2,4 fisk hvert minut i 8 timer !!. Seniorerne blev nr. 2 ved FM og nr. 8 ved DM – Bjarne blev dog individuelt nr. 3. Hos juniorerne blev det til en sidste plads ved FM, men ved Junior DM fik O.S.K (holdet bestod af Mark, Berit, Keld og Christian) deres først medalje ved et Danmarksmesterskab – nemlig en flot 3 plads. Der var dog mange af fiskerne der ikke var tilfredse, idet de var blev slået af en Pige – Berit Johansen blev nemlig individuelt nr. 3.

I 1991 var der stadig mange aktive, vores klubmesterskab blev ændret fra 6 stævner til 1 dag for at frigive flere ressourcer til at deltage i de nationale stævner. Der kom nogle nye juniorer til klubben Peter Kromann (Krumme) og Ulrik Jeppesen og hans bror Morten.

Ved junior FM blev det til en 4 plads, mens Morten Jeppesen blev indv. Fynsmester i hans først år som medefisker. Ved Junior DM gjorde vi det igen, denne gang var det Peter, Morten, Ulrik og Berit der vandt bronze. Det forlyder at chaufføren måtte kører med solbriller for ikke at blive blændet af juniorernes kæmpe glade smil i bakspejlet. Seniorerne blev nr. 6 ved deres DM.

I 1992 kom Ulrik med i medeudvalget og stod for at skrive i vores klubblad mosebryg. O.S.K. vandt FM for hold og indv. blev. Ulrik nr. 2, Peter nr. 3 og Dan nr. 5. Ved junior DM gik det mindre godt og vi blev nr. 7, dog blev Ulrik indv. nr. 2 med 2 sektionssejre. Bjarne deltog ved VM i Irland og blev indv. nr. 99 ud af 130 fiskere.

I 1993 det gik lidt ned af bakke for antallet af seniorfiskere og Berit overtog jobbet som formand for medeudvalget, mens Ulrik stadig skrev til mosebryg. Juniorerne havde fået Tony Christensen og Berit som trænerne, Tony´s lillebror havde flyttet klub fra Bellinge til os. Juniorerne gjorde meget ud af træningen og var ude mindst en gang om ugen og resultaterne udeblev heller ikke. Ved Dalum Cup i Odense Å bestod top 3 hos juniorerne udelukkende af O.S.K. fiskere. Ved Fynsmesterskabet blev juniorerne igen nr. 1 idet de individuelt blev nr. 1-4, Ulrik Jeppesen var igen den bedste. Hos seniorerne blev Martin Møller indv. Fynsmester.

Ved årets Junior DM i Vallensbæk – vist anstrengelserne sig at bære frugt, idet vores hold, der bestod af Peter Kromann, Martin Christensen, Ulrik og Morten Jeppesen blev Danmarksmestre for hold !!. Indv. blev Martin nr. 2. Ved senior DM skulle der falde endnu flere medaljer til O.S.K. idet holdet med Torben Kay, Martin Møller, Arne Birk og Berit Johansen blev nr. 3, indv. blev Arne Birk ligeledes nr. 3.

I 1994 går klubben i samarbejde med Dalum Lystfiskerklub og Fynske Lystfiskere om Samfisk Odense Å og medlemmerne for nu “gratis” adgang til endnu et spændende medevand. FM fiskes i Nyborg Voldgrav og juniorerne bliver Fynsmestre – indv. bliver Peter Kromann nr. 1 og Ulrik Jeppesen nr. 2, Seniorerne bliver ligeledes Fynsmestre – indv. bliver Arne Birk nr. 2 og Bjarne Johansen nr.3.

Ved årets Junior DM blev samme hold som i 1993 igen Danmarksmestre !! og sørme ikke også om seniorerne kunne gentage sidst års 3 plads ved deres DM, men denne gang var det 2 holdet der var bedst. Holdet bestod af Martin Møller, Ole Knudsen, Jacob Øskov og Stig Thomsen – indv. blev Martin Møller nr. 3.

I 1995 var vi 15 aktive og forsøger vi at skaffe flere juniorer til klubben, men det lykkedes ikke. Fynsmesterskabet foregår i Odense Å med kun 5 deltagende hold – 2 fra O.S.K og 3 fra Vestfyn. Juniorerne vandt FM – indv. blev Ulrik Jeppesen Fynsmestre, mens seniorerne blev sidst. Ved 8 Timers i Rønninge blev Martin M. og Berit samlet nr. 2.

Ved årets Junior DM i Gyrstinge SØ var det 3 gang at Ulrik, Martin, Peter og Morten skulle fiske sammen som juniorer, idet de fyldt 18 år og 3 gang var også lykkens gang, idet de igen for 3 gang blev Danmarksmestre. Indv. blev Martin Christensen Danmarksmester, Ulrik Jeppesen blev nr. 2 og Peter Kromann nr. 3 = rent bord.

I 1996 var der 11 aktive og Torben Kay overtog ansvaret for medeudvalgt efter Berit. Det var slut med O.S.K.’s dominans hos juniorerne, idet det ikke var lykkedes at skaffe 4 juniorer, der kunne tænke sig at fisk DM. Det blev besluttet at man fremover fra 1997 ville stille med det stærkeste hold til senior DM og for at opnå dette valgte man 10 stævner som udtagelsesstævner, hvoraf de 5 bedste resultater skulle tælle. Denne konkurrence form havde den fordel at holdet blev bedre, men at det gik ud over bredden, der ikke havde tid eller lyst til at deltage i alle de udenbys stævner !! Ved 24 timers i Sverige blev holdet bestående af Ole J., Ole K. Martin M. og Bjarne nr. 1 ud af 17 hold.

Bjarne Johansen var landsholdskaptajn for NM holdet for anden gang. I 1996 foregik NM i Langesø og ½delen af holdet bestod af fiskere fra O.S.K. NM gik over al forventning og Danmark vandt – klubben fik deres første Individuelle Nordiske Mester, idet Ulrik vandt hos juniorerne, Martin Møller fik en flot 3 plads hos seniorerne.Ved Senior DM blev O.S.K. for 4 år i træk nr. 3 ved Senior DM, denne gang var det ligeledes andet holdet der var bedst – holdet bestod af Arne Birk, Mark Holmboe, Jacob Øskov og Ole Jessen.

I 1997 var vi 14 aktive og O.S.K. havde igen en fisker med til NM, denne gang var det Mark Holmboe, der deltog ved NM i Sverige, her var han med til at sikre det danske hold – med Bjarne kaptajn endnu en guldmedalje, individuelt blev Mark nr. 2. Der udsættes skælkarper i Rønninge moserne og Skydebjerg. Ved 24 timers i Sverige bliver O.S.K. igen nr. 1 denne gang ud af 18 hold.

I 1998 var vi 13 aktive og havde godt gang i konkurrencefiskeriet af highlights kan nævnes: Nr. 2 ved Danehof Cup – Ulrik Jeppesen vandt indv., Finn Just Christensen og Brian Andersen bliver samlet nr. 3 ved 8 timers i Rønninge, Bjarne og Berit vinder konkurrencen for skaller med 714 fisk på 8 timer. Torben Kay fik sin landsholdsdebut ved NM i Finland, Bjarne var igen kaptajn – fiskeriet i Finland var meget anderledes i Danmark – lærerigt, men svært Danmark blev sidst. Ved DM i Københavner Søerne fisker holdet bestående af Jakob, Ulrik, Mark og Bjarne røven ud af bukserne og vinder for første gang det det Danske Mesterskab for seniorer. Indv. bliver Jacob Øskov nr. 3 – mesterskabet betyder at O.S.K. har kvalificeret sit til Klub VM 1999 i Tjekkiet. Ved Danish Open blev OSK 1 nr. 3 ud af 19 hold og klubben havde 3 i top 10 individuelt. I Harndrup Cup blev Martin Pedersen og Mark nr. 2 ud af 12 hold. I Den Sidste i Vamdrup fik Mark en sektionssejre.

I 1999 var vi 13 aktive og klubben skulle deltage ved Klub-VM, men inden det kom så vidt var der lige nogle danske konkurrencer der skulle klares: I Strandsøerne i København blev Mark nr. 2 i og Bjarne nr. 3 i deres sektioner og dagen efter fik Mark igen en 2 plads i sektionen, men denne gang i Tryggevælde Å. Ved Nyborg stævnet i april blev Mark, Martin og Bjarne henholdsvis nr. 1-2 og 3. Ved støttestævnet i Odense Å for klubbens VM tur fik vi 2 sektionssejre ved Martin P og Torben. Ved Danish Open Spring blev O.S.K. nr. 1 ud af 19 hold og indv. havde vi 4 i top 10 med Mark som nr. 1 og Jacob som nr. 2. Ved Danehof Cup blev O.S.K. 1 igen nr. 2 og men denne gang var det Mark der vandt individuelt. Ved 24 timers mede i Sverige bliver O.S.K. 1 nr. 3 med 63,825 kg.

Ved Klub VM i Tjekkiet bestod holdet af Bjarne, Torben, Martin P., Jacob og Mark – som holdkaptajn havde vi fået Marks far Knud med. Der deltog 28 nationer og konkurrencen foregik i et rostadium ca. 60 km nord for Prag. Idet det var O.S.K.’s først klub VM var vi godt tilfreds med en 17 plads – indv. udmærkede Bjarne sig ved at bliver indv. nr. 6 ud af 140 fiskere. I 1999 var det Bjarne´s tur til at fiske NM, denne gang med Torben som kaptajn – NM foregik i Norge og fiskeriet var efter store fisk troede vi, men de andre nordiske lande skræmte alle de store fisk væk og sad tilbage og tæskede i løjer, noget vi slet ikke var forberedt på – Danmark blev sidst og Bjarne næstsidst. Ved Danish Open blev O.S.K. nr. 2 og indv. blev Ulrik nr. 2. Ved senior DM i Jels blev O.S.K. 1 ( Mark, Ulrik, Martin P og Bjarne) samlet nr. 2 og Mark blev indv. Danmarksmester. I konkurrencen Sensas Matchmann of the year blev Mark nr. 1. 1999 var et rigtig godt år for O.S.K. mede.

I 2000 var der kun 6 deltagere i klubmesterskabet – hos juniorerne vandt Bo Paaske og som senior vandt Berit Johansen. Der blev lavet lidt om på udtagelsesformen idet antallet af udtagelsesstævner blev reduceret fra 10 til 2 og det blev muligt at lave lukkede hold til alle andre stævner end DM – grunden til dette var at antallet af aktive fiskere var for nedadgående – andre interesser, hus, børn osv. Ved Europamesterskaberne i England deltog Martin P og Mark – Mark vandt sin sektion på anden dagen. Ved senior DM i Københavner søerne havde O.S.K. 2 hold med og konkurrence var utrolig jævnbyrdig, men desværre kom vi lig uden for medaljerækken for første gang i mange år, idet 1 holdet blev nr. 4 med kun 10 point til nr. 1 og 5 point til nr. 3. Indv. blev Ulrik dog nr. 3.

I 2001 overtog Bjarne “jobbet” i medeudvalget og vi kom op på 14 deltagere i klubmesterskabet og der blev for indført en ny kategori – seniorer begyndere, således at de mindre øvede seniorer ikke skulle fiske mod alle de meget rutinerede. Martin P. vandt hos seniorerne og Karina vandt hos Senior begyndere.

Der blev lavet et samarbejde med Ækvator Sport, nye medlemmer fik en gratis 4 meter pole stang ved indmeldelse i klubben og det gør de stadig. Mark Holmboe arbejde på det tidspunkt ligeledes i butikken og var rigtigt godt til at skaffe flere medlemmer (medefiskere) til klubben. Vi lavede introduktionsarrangementer på på 3 ture var der 70 deltagere.

I Danish Open Spring blev vores hold nr. 2 ud af 20 hold og Martin M. vandt indv. Ved NM i Sverige bestod ½delen af holdet af O.S.K. er og der blev gjort rent bord – Det Danske hold vandt Guld og samtlige indv. medaljer – bedst gik det for Martin P. der blev indv. nordisk mester med Mark som nr. 2, David Pedersen (junior) blev indv. nr. 3. Ved 8 timers i Rønninge vandt Torben og Stig den samlede konkurrence med 12,5 kg. fisk. Ved DM i Klokkeholm havde O.S.K. 2 hold med og selvom vi havde trænet flittigt i søen optil stævnet blev det til en skuffende 4 plads for første holdet, der ellers førte efter førstedagen. Indv. blev Mark Holmboe dog igen Danmarksmester. Ved VM i Paris deltog Torben og Mark, det var utroligt svært fiskeri – dog lavede Mark en sektions nr. 4 på første dagen. Ved Odense Å stævnet blev Berit stævnevinder med 16,3 kg, mens Danny vandt sen. begynder rækken med 5,9 kg.

I 2002 var året, hvor vi nedsatte medlemsgebyret for juniorer til kr. 200,- – dette var noget der satte gang i tilgangen af juniorer. Skovsø arrangementerne startede op igen og her fik vi 2 nye juniorer: Emil og Henrik, Stig var bedste O.S.K.´er ved stævnet med 23,3 kg. Efter Skovsøstævnet ringede Anders A. fra Langeskov (han var medlem i forvejen), men han havde set noget om at der var gratis medeundervisning for juniorer og det kunne han også godt tænke sig – sammen med nogle af hans kamerater fra Langeskov (Mike, Thomas og Danny). I Juli kom der endnu 2 med via email, Tommy og Morten og lige pludselig havde vi efter 6 år uden juniorer i alt 8 juniorer der ville fiske konkurrence. Det hele kuminerede ved Junior DM, der blev afholdt i Rønninge Moserne, her blev Anders A., Mike, Thomas og Danny Danske mestre !!.

Der deltog 19 fiskere ved klubmesterskabet, der nu var udvidet til 3 kategorier – Bjarne vandt hos seniorerne, David vandt hos senior begynderne og Tommy A. hos juniorerne, der var også kommet nye senior begyndere til klubben Danny Vitting og Jan Hansen – i alt kom der 11 nye medefiskere til klubben dette år !!.

Der var kun 4 hold til 8-timers i Rønninge og det har p.t. været det sidste – bedste O.S.K. par var Lars og David. Ved Odense Å-stævnet vandt Karina sen. begynderrækken, mens Emil vandt hos juniorerne.

Ved Europamesterskabet bestod Landsholdet af 80% O.S.K.´er Stig, Martin P, Mark og Bjarne – via Ækvator Sport fik vi 2 sponsorer – Sensas forfoder og Browning grej holdet blev nr. 24 ud af 25 hold, bedste dansker var Bjarne på en 66. plads ud af 125 deltagere. Ved NM deltog Mark, Lars og David og de vandt igen guld til Danmark.

Ved senior DM blev O.S.K. holdene nr. 4 og 5 ud af 12 og indv. blev Stig Thomsen Danmarksmester – han vandt sine sektioner begge dage og fangede i alt 60,96 kg.

Vi er godt til Take-Apart fiskeri i O.S.K. – dette blev bevist ved et TakeApart stævne i Århus Å, hvor der deltog i alt 11 fiskere, de 3 bedste var Mark med 25,2 kg., Jakob med 23,0 kg. og Stig med 21,5 kg.!! I efterårets Grindsted stævne blev O.S.K. nr. 1 ud af 9 hold og Stig Thomsen blev indv. nr. 1 ud af 36 deltagere. Endelig var det året, hvor O.S.K. mede kom på internettet på stigs-mede side.

I 2003 var der ikke færre end 24 deltagere ved klubmesterskabet !! – måske fordi vi havde lavet KM om til 3 kategorier eller måske forbi vores klubmesterskab nu fik sponsorpræmier fra Browning ?? Klubmester hos seniorerne blev Mark, hos senior begyndere vandt Jan og hos juniorerne vandt en af klubbens nye medlemmer Morten Madsen – af andre nye medlemmer kan nævnes: Uffe Sparsø, Anders Mogensen, Jesper Svendsen og Allan Nielsen.

Idet mange af de store stævner ikke længere blev afholdt (Grindsted Engsø, Københavner stævner mv.) blev antallet af klubmesterskabsstævner forhøjet til 7 dage og det var stillingen i KM, der var afgørende for hvem der kom på holdene til DM´erne. Der blev arrangeret fællestræninger for de mange nye, således at de kunne komme godt i gang med fiskeriet.

NM blev afholdt i Norge og fra O.S.K. deltog David, Stig og Mark, fiskeriet var meget svært og skiftende og det gik ikke så godt for det danske hold, der blev nr. 3 ud af 4.

Omvendt gik det helt forrygende ved junior og senior DM – O.S.K. vandt 10 ud af 30 mulige medaljer (4 x guld, 2 x sølv og 4 x bronze). Juniorerne fiskede i Tuel sø og Mike, Morten, Anders A. og Emil vandt DM for hold og Anders A. blev indv. nr. 2. Seniorerne fiskede i Viborg søerne og Stig, David, Mark og Bjarne fik bronze i holdkonkurrencen og David blev indv. nr. 2 med 63,54 kg på de 2 dage. Vores 2 hold blev samlet nr. 5 ud af 12 hold.

I slutningen af September deltog vi for første gang i Ovens-Browning-Cup en konkurrence der fiskes i Tyskland ikke langt fra den danske grænse – der deltog i alt 46 hold af 5 fiskere = 230 deltagere, vores hold fik en flot 16. plads. Odense Å fiskere ikke særligt godt det år, Karina vandt hos sen. begynderne, mens Morten og Henrik klarede sig godt hos juniorerne.

I 2004 satte vi ny rekord i antal deltagere ved klubmesterskabet i alt 36 fiskere en stigning på 31% siden 2003, denne stigning skyldes nok en kombination af at vi har været bedre til at kontakte dem der havde ”glemt at tilmelde sig” og idet Browning havde sponseret 10 fine præmier!!. Mark vandt igen hos seniorerne, Karina hos sen. begynderne og Anders M. vandt hos juniorerne. Der blev fisket i alt 8 afdelinger af klubmesterskabet, hvoraf de 4 bedste talte.

Det var året, hvor vi prøvede at få kontakt til Odense´s ungdomsskoler, resultatet blev 2 aftener hos Rosengård ungdomsskole, men dette gav ingen nye medlemmer. Omvendt fik vi nye medlemmer på Jagt og fiskerimessen i OCC og ved andre aktiviteter bl.a Juniorerne Christoffer M., Anders P., Jakob, Janek, Jonathan og en del nye senior begyndere: Andreas, Bo, Finn M., Kim, Nis, Peter C. og Troels.

Ækvator Sport arrangerede en tur til Browning fabrikkerne, turen var udsolgt på 2 dage, det var meningen at vi skulle ned og se deres grej + hilse på den 4 dobbelte verdensmester Bod Nudd fra England, han kom desværre ikke p.g.a. vejrproblemer – til gengæld besøgte han os i efteråret, hvor han kom og fiskede i Stig´s sø + spiste sammen med os andre bagefter – en kæmpeoplevelse af have sådan en kendt medefisker på så tæt hold.

Skovsøstævnet var som sædvanligt et stort tilløbsstykke, der deltog 25 fiskere, hvoraf 12 kom fra O.S.K. Bedste O.S.K.´er blev Karina der vandt sen. begynder rækken, mens Morten M. blev nr. 2 hos juniorerne og endelig til TK nr. 5 hos seniorerne. I Harndrup Cup blev Ole K. og Martin M. samlet nr. 2.

Som noget nyt i 2004 havde Mark og Claus fra Vestfyn taget initiativ til at få genoptaget Fynsmesterskabet – 3 afdelinger, hvor der skulle fiskes i 3 kategorier: Senior, senior begyndere og juniorer. Der blev fisket i nogle søer, som vi aldrig tidligere havde fisket i Dallund Sø, Flødstrup Sø og Ollerup Sø. Der deltog i alt 37 fiskere, hvoraf 18 var fra O.S.K. Hos juniorerne vandt Morten M, mens Emil blev nr. 3. Hos sen. begynderne gjorde O.S.K. rent bord idet Karina, Nis og Bo blev nr. 1-3. Hos seniorerne var der utrolig tæt løb om top plaseringerne Martin Møller blev bedste O.S.K´er på en samlet 2 plads kun 0,3 point fra 1 pladsen.

NM 2004 blev afholdt i Viborgsøerne – O.S.K. deltog med 3 fiskere: Morten, David og Lars – holdet blev efter en meget jævnbyrdig konkurrence nr. 3, bedste indv. blev David på en samlet 4 plads. Ved senior DM havde vi 2 hold med, desværre gik det ikke så godt for holdene, men som et plaster på såret fik klubben en ny indv. Danmarksmester i Martin Møller.

Ved junior DM gik det igen godt for O.S.K´erne – vores 2 hold blev nr. 1 og 2 – på vinderholdet og derved Danmarksmestre for hold deltog: Christoffer (hans først DM), Henrik, Emil og så havde vi lånt Peter Q fra Nordfyn. Indv. blev det en gyser – Emil vandt med 2 point og 20,75 kg og blev dermed ny indv. Danmarksmester de øvrige 4 i top 5 havde alle 3 point, hvorfor placeringerne blev afgjort efter vægt med Henrik på 2 pladsen med 30,92 kg, Anders A. med 21,68, Morten M. med 20,78 og Anders M. ed 20,61 – alle 5 fra O.S.K.

Ved VM for landsholds i Belgien deltog Jacob, Stig, Mark og Bjarne og som kaptajn Karina fra klubben holdet blev nr. 33 ud af 36 hold, bedste dansker blev Mark på en samlet 60. plads. Selvom resultatet ikke var godt fik vi en del tricks, idet vi fik hjælp af den franske topfisker Jean Desque fra Sensas, Sensas var holdet sponsor.

Ved Odense Å stævnet deltog 22 fiskere og Kim Larsen vandt sen. begynderrækken, mens Morten M. vandt hos Juniorerne.

Som noget nyt startede vi på at lave medeklubaftener den første onsdag i hver måned – deltagelsen var og er ikke overvældende, men det er hyggeligt.

I 2005 udvidede vil klubmesterskabet til også at opfatte junior begyndere, der var i alt 31 fiskere der deltog. Mark vandt sikkert hos seniorerne, Karina igen hos sen. begynderne, Morten M. hos juniorerne og Morten Kirkegaard hos junior begynderne. Antallet at stævner der talte med var nu oppe på 5 ud af 9 mulige.

Ved PR-aktiviteten i Skovsøen deltog mellem 60-80 børn og forældre, der blev lavet en lang liste med potientielle nye medlemmer og af nyt medlemmer der efterfølgende blev medlem kan nævnes Juniorer: Simon og Jens-Jacob, Benjamin, Christoffer K., Emil A., Morten K. og på Senior siden: Allan L. og Robbie.

Ved Skovsøstævnet var der igen mest O.S.K.´er – hos junior beg. vandt Simon, hos juniorerne Mike – begge fra O.S.K., mens Karina var bedste sen. beg. med en anden plads

Ved NM i Sverige deltog Emil (landsholdsdebut), Jakob, Mark og Bjarne fra klubben. Holdet fik en flot og sikker samlet 2 plads, mens Mark Holmboe blev indv. Nordisk mester.

Senior DM blev afholdt i Haderslev Dam og der var utrolig stor konkurrence i toppen kun 6 point mellem nr. 1 og 4. Holdet med Martin M., Ole K. Stig og Mark blev Danske mestre for hold., mens 2 holdet kom ind på en meget flot 4 plads – kun 1 point efter Bellinge !!. Indv. klarede Martin Møller sig igen flot – denne gang med en samlet 2 plads.

Junior DM blev afholdt i Susåen, desværre havde vi kun 1 hold med + 1 indv., nogle af de tidligere juniorer havde lagt medestangen på hylden og de helt nye junior begyndere havde ikke lyst til at deltage. Resultatmæssigt gik det dog rigtigt godt – idet vi for 4 år i træk vand DM titlen for hold – holdet bestod af Mike, Anders M., Morten M. og Henrik, bedste indv. blev Anders M. på en samlet 3 plads.

Ved FM deltog der i alt 30 fiskere, hvoraf 21 var fra O.S.K. – hos juniorerne vandt Morten M., hos senior begyndere vandt Nis og hos seniorerne blev Mark bedste O.S.K.´er på en samlet 3 plads.

Der blev som en prøve lavet et senior stævne i Skovsøen, der var kun 9 deltagere, hvorfor dette ikke vil blive arrangeret igen – bedste O.S.K´er var Jan med 18,0 kg. Ved Odense Å stævnet vandt Anders P. hos junior beg., Emil hos juniorerne, Danny hos sen. beg. og Jan hos seniorerne – alle fra O.S.K. Jan havde stævnet højeste vægt på 9,880 kg.

I 2006 havde vi igen en stor fremgang, 39 medefiskere (17 juniorer og 22 seniorer) deltog ved årets klubmesterskab. Henrik Rasmussen vandt for juniorer, Morten Kirkegård for junior beg., Jakob Øskov for seniorer og Nis Nygaard Jørgensen for senior beg.

Vi deltog på Jagt og fiskerimessen, som igen gav mange nye medlemmer – i 2006 kom følgende nye til Klubben: Juniorer: Nina, Daniel L., Frederik C., Nicolaj, Anders G., Christian S. og Frederik T. og seniorer: Erik, Jens, Lars og Rasmus.

Ved skovsøstævnet i April vandt Jens-Jakob hos juniorerne og Karina hos seniorerne.

Ved NM i Finland var Stig og Bjarne med til at vinde NM-Guld i holdkonkurrencen, indv. blev Stig nr. 2 hos seniorerne, der er for en gang skyld ingen juniorer fra O.S.K. med.

Ved FM vandt Karina hos senior beg., Jakob blev bedste senior på en 3 plads. For junior begyndere havde Steen fra Nyborg og Bjarne fra O.S.K. lavet et nyt setup for FM, idet stævnerne var reduceret til 3 timer og med begrænsninger på grej og agn, var det en kæmpesucces – 20 juniorer deltog og Anders Pallisgård fra O.S.K. var den bedste.

Ved senior DM blev O.S.K. 1 (Stig, Mark, Martin og Bjarne) samlet nr. 2 for hold, mens Jakob blev bedste indv. O.S.K.´er på en 4 plads.

Ved årets bedste medearrangement = Junior DM, deltog 9 hold, hvoraf 2½ var fra O.S.K. – generationsskiftet er begyndt og vores 1 hold (Morten K., Morten M., Henrik og Emil) fik en fortjent 2 plads, mens Morten Madsen blev indv. Danmarks mester – Morten M. er efterfølgende skiftet til Vestfyns medeklub – ØV.

Efter 18 års pause blev weekendstævnet Odense Å/Skovsøen genoplivet med O.S.K. som arrangør, der delog 16 fiskere og Stig blev bedste O.S.K. med en 3 plads i finalen i Skovsøen.

I 2007 havde vi for første gang i mange år en nedgang i antallet af deltager i klubmesterskabet fra 39 til 36, men der var hellere ikke alle klubbens medlemmer der fiskede KM, vi sammenlagde junior og junior begynderrækken idet de gamle juniorer var blevet senior begyndere og vil lavede nogle af KM over 2 heat sammen dag (formiddag og eftermiddag – idet det er svært at have 15 juniorer i Tæppeland/Stig´s sø på en gang). Hos juniorerne vandt Victor Smidt, hos senior begyndere vandt Karina og Bjarne vandt hos seniorerne.

Vi gjorde ikke så meget for at få nye medlemmer i 2007, idet vi hellere ville bruge tiden på de mange nye unge juniorer som vi fik i 2006, dog kom der nogle nye til bl.a. Juniorer: Andreas R. (fra Nordjylland), Gustav S., Victor, Emil Ayoub, Martin S. og Mikkel – de 3 sidste var dog ikke så aktive og nye senior beg. Allan og Brian og Rene.

Suderfiskeriet i Rønninge Moserne var rigtigt godt og der blev fanget sudere over 3 kg !!

Ved 24 timers stævnet i Sverige blev vores hold med Stig, Jakob, Martin og Ole samlet nr. 2 med 166 kg.

Mark var eneste O.S.K. deltager ved EM i Italien, mens Stig og Bjarne deltog ved VM i Ungarn, hvor Bjarne blev bedste Dansker på en 74 plads ud af 224 fiskere – holdet blev nr. 28 ud af 40 hold.

Senior DM i Jels og Vamdrup, var endnu en succes for O.S.K. mede, 3 ud af de 12 deltagende hold var fra O.S.K. og 1 holdet bestående af Stig, Mark, Jakob og Bjarne blev Danske Mestre og skal i 2008 fiske om Verdenmesterskabet for klubhold i Frankrig. Indv. blev Stig nr. 2 og Mark nr. 3.

Junior DM foregik i Strandsøerne i København og det var en meget svær tur for vores små juniorer og holdene blev nr. 4 og 6 ud af de 6 hold, indv. var Victor bedste O.S.K.´er på en 6 plads.

Ved Junior FM 2007, deltog ialt 16 fiskere og Victor var bedste O.S.K.´er på en 2 plads, mens Morten K. blev nr. 3. Hos seniorerne blev Mark Fynsmester og hos senior begyndere vandt Finn M.

Ved Odense Å/skovsø stævnet var der 24 deltagere, hvoraf de 12 bedste gik videre til finalen i Skovsøen, p.g.a. nattefrost var fiskeriet ikke så godt, men vores Jan Hansen gav de andre baghjul og vandt stævnet med 4,6 kg.

I 2008 havde vi igen fald i antallet af deltagere til vores klubmesterskaber fra 36 til 28 fiskere (12 juniorer, 10 senior begyndere og kun 6 seniorer). Jeg tror at nedgangen på seniorsiden i hørt grad skyldes, at vi ikke længere fiskere om at komme på DM holdene, men at holdene bliver seedet på januar mødet. Men der var også mange af de nye juniorer der hurtigt faldt fra og kun få der kom. Vinder af KM 2008 blev følgende: Juniorer Andreas Reinau, Senior Begynder Karina Rasmussen og Senior Stig Thomsen.

Inden fiskeriet for alvor begyndte havde vi Peter Hansen & co. fra Team Browning ude og fortælle om Mallefiskeri i Spanien – et helt andet fiskeri end i Danmark. Vi fik givet Skydebjerg en ordentlig omgang oprydtning, vi deltog med en medestand på Jagt og fiskeri messen (dog uden at det gav nye medlemmer til mederne) og endvidere var der medeundervisning og onsdagshygge.

Ved Skovsøstævnet i April oplevede vi for første gang at der ikke var fyldt helt op, et par afbud i sidste øjeblik og nogle der slet ikke kom betød, at der kun var 14 fiskere til start. Christian Staunsgaard vandt juniorrækken med 1,53 kg, mens Rasmus Brock vandt seniorrækken med 9,11 (begge fra O.S.K.).

Som noget nyt forsøgte vi os i 2008 med 2 sudereturer onsdag aftener til Skydebjerg og Rønninge moserne vi var 8 i Skydebjerg, der ikke så skyggen af en suder og 5 i Rønninge, hvor vi fangede 4-5 sudere og havde flere på krogen.

Klub VM i Frankrig blev aflyst lige på målstregen p.g.a. sygdom, så vi kom aldrig afsted selvom det hele var planlagt.

Fynsmesterskabet for senior og seniorbegyndere var ikke den store succes i 2008, stævnet var ændret til et weekendstævne og det var der mange der ikke syntes om – der var i alt 16 deltagere (13 fra O.S.K.), hos Seniorerne blev Stig nr. 2 og hos seniorbegynderne vandt Victor Smidt (junior).

NM i Nyborg voldgrav var en deltager mæssigt en succes med fuld deltagerantal af de 4 nordiske lande, Norge, Sverige, Finland og Danmark. Danmark var kun 110 gram fra at bliver Nordiske mestre og blev samlet nr. 2.. Det danske landshold bestod og Stig, TK, Bjarne, Victor, Andreas og Mathias – de 5 første fra O.S.K. Individuelt blev Victor Smidt Nordisk mester hos juniorerne, mens Bjarne var bedste senior på en 3 plads, havde han fanget 40 gram mere om søndagen var han også blev nr. 1, så tæt lå det.