Hvad sjovt er der ved at fange fisk hvis man ikke kan tilberede dem til et godt måltid?
Så her på siden vil vi forsøge at samle alle de opskrifter på fisk,tilbehør dertil eller bare andet som folk mener smager godt!!
Niels’ stegte sild i eddike
6-8 ikke for store sild
Rugmel
Salt
Olie til stegning (vindruekerneolie er godt)
Marinade
2 dl sukker
2 dl eddike
Eventuelt en ½ dl vand
6-8 hele peberkorn
2-3 løg skåret i ringe
Rensede sild (husk at klippe rygfinnen af) vendes i rugmel og salt og steges i rigeligt olie.
Eddike, sukker (vand) koges, peberkorn ved og hældes over de lune sild.
Løgringe ved senere.
Jørgens Røde Lollandske Sild
Ingredienser:
Ca. 1 kg sildefileter
Mel og salt
Marinade:
3 dl olie
3 dl tomatketchup
1 dl eddike
200 gr. sukker
1 tsk. peber
1 spsk. karry
1 spsk. sennep
4 store løg.
Vend halve sildefilter i mel og salt og steg dem gyldne på begge sider og lad dem afkøle.
Olie, ketchup og eddike blandes hvorefter sukker, karry ,peber og sennep røres i.
Løgene skæres i tern.
De afkølede sildefileter lægges i et fad med skiftevis løg og marinade.
Krestens saltsyltede agurkesalat
Almindelig agurk flækkes på langs. Kernerne fjernes med teske med et langsgående skrab. Agurkehalvdelen skæres i 3mm tykke skiver på tværs.
Stykkerne lægges i en skål og overhældes med rigeligt groft salt. Saltet fordeles i mellem stykkerne med en ske.
Henstår i ca. en halv time.
Imens opløses 100-150 gram sukker i ca. en halv liter eddike over lavt blus. Tilsættes 10-15 peberkorn og 5 laurbærblade. Koges op og stilles til afkøling. Lagen skal være sød i smagen
Agurkerne udvandes under rindende koldt vand og vrides let fri for vand. Lægges på klæde og tørres. Ingen salt på stykkerne nu, men de skal smage salte ved prøvesmagning.
De tørre stykker lægges i en passende skål (med mulighed for låg) og overhældes med eddikelagen, så det præcis dækker agurkerne.
Henstår under tæt låg i køleskab en dags tid inden de anvendes. Kan holde sig i køleskab og vil vedblive at være ”sprøde”.
Niels Torsk i Karry
Antal:
4 Pers.
Det smager rigtigt godt og lav bare til dagen efter for da smager det også godt.
Ingredienser:
500 gram Porrer(renset vægt)
800 gram Torskefilet uden skind
Sauce:
2.5 dl. Piskefløde 38%
2 dl. Fiskebouillon
3 spsk. Mild karry
Saften af en halv citron
Salt-peber efter behov.
Tilbehør:
Ris
Skær porerne i pæne skiver og lad dem derefter koge i ca. 10 minutter til de er lidt bløde. Derefter fordeler du dem jævnt i et olieret fad og placere derpå fisken.
Sauce:
Bland ingredienser til saucen godt og hæld dem over porrerne og fisken. Søg for at det dækker.
Derefter i oven i 15-20 minutter ved 200 grader C.