Pighvar tur med MS-Felix i Langelandsbæltet.

Pighvartur med O.S.K og MS- Felix i Langelandsbæltet!

Humøret var højt fra morgenstunden, da de 12 deltagere mødtes på det god skib MS-Felix i Spodsbjerg havn på Langeland.

Klokken 8 stævnede vi ud mod første spot i jagten på at fange pighvar. Et sted i Langelandsbæltet syd for Lolland, hørte vi klokken for første gang og agnen som bestod af tobis, sild og skalrejer røg mod bunden. Der var stort set ingen strøm, så det var ikke derfor vi drev, det var vindes skyld, som på dette tidspunkt var en god vind. Efter flere drev uden den forjættede fisk, ja vist uden fisk overhovedet, besluttede skipper Verner i samråd med turleder Niels at finde nyt territorium at jagte fisk på. Vinden var nu noget kraftigere og det vippede en del.

Ingen led dog overlast og alle var stadig fit for fight. Kursen blev sat mod et spot ud for kysten ved Tranekær ved Langeland, en lille times sejlads fra første område. Heroppe kunne vi også støde på pighvarren. Turleder Niels havde dog forudset, at vi sikkert ikke kunne blive ovre omkring Lolland, på grund af tiltagende vind i løbet af dagen og  havde derfor  indkøbt en portion børsteorm, så vi kunne fange en stribe fladfisk i stedet. Nu var det jo pighvartur!! Så ja der blev fanget en enkelt en af slagsen, desværre for lille og tilbage i rettet element den røg. Til gengæld for de manglende pighvarrer endte det med et forrygende fiskeri efter fladfisk. Specielt det andet træk omkring Tranekær, var der masser af liv på bunden og fladfiskene røg om bord. Store flotte rødspætter på op til 1,2 kg og lidt over. Isinger og Skrubber. I alt blev der fanget 117 fladfisk af de 12 deltagere plus alle de små som røg tilbage i baljen igen. Der var gang i rensning af fiskene på tilbageturen til Spodsbjerg.

Jeg er helt sikker på at alle havde en god tur, hyggede sig og fik snakket en masse fiskeri.

Personligt var det min første havtur på kutter i mere end 20 år og så sammen med ligesindede fra O.S.K. Resultatet for mit vedkommende var ikke noget at skrive hjem om, to flade med hjem og en undermåler. Nå jeg tager ”sku” revanche på fladfisketuren til september.

Knæk og bræk derude og god sommer.

Tekst og foto: Michael Schmidt

Udgivet i Nyheder.