Pilebækken så godt som færdig.

Så er reetableringen af Pilebækken ved at være færdig.

Som tidligere beskrevet her på stien er Pilebækken, som løber over ved Agedrup, ved at blive reetableret som gydeplads for havørrederne. Dette er sket som et samarbejde mellem Odense Kommune og O.S.K.

Dette arbejde er nu ved at være færdigt og det er blevet rigtigt flot . Intet mindre end 200 tons sten og gydegrus er blev kørt over i Pilebækken og blevet fordelt på et 800 meter langt stykke af bækken, som nu har intet  end 10 -15 gydepladser til ørrederne. Samt gemmesteder og hvad der ellers hører sig til for at ørrederne trives.

IMG_0517IMG_0520

Der har naturligvis været nogle “kloge folk” over at fortælle, hvordan det hele skulle lægges, for man vælter jo ikke bare 200 tons sten ned i en lille bæk sådan uden videre. Det er en større videnskab at få dem fordelt rigtigt, så ørrederne føler sig hjemme og vil gyde. At det er lykkedes har dem, der har arbejdet med at få stenene på plads set. Der er nemlig allerede set ørreder i Pilebækken.

IMG_0504IMG_0506IMG_0499IMG_0537IMG_0509IMG_0512

Fiskeskolen har også brugt projektet til at vise skoleeleverne fra 6.A på Agedrup Skole, hvad der skal gøres for at beskytte naturen og hjælpe den på plads igen.

Pilebækken (1)Pilebækken (2)Pilebækken (3)

En stor tak til alle, der har hjulpet til med at få dette projekt gennemført .

Jørgen Alvin Pedersen

 

 

 

Udgivet i Nyheder.