Rundvisning på Elsesminde

Så har  vi for 3 år i træk været en tur på Elsesminde/Fyns Laksefisk for at se hvordan de “laver” de ørreder vi går og forsøger at fange.

Efter at Linda Bollerup havde budt os velkomne og fortalt om Elsesminde og Fyns Laksefisk blev de ca. 25 fremmødte delt op i 2 hold ,som blev vist rundt af nogle friske unge piger, som fortalte efterhånden som vi kom rundt og besvarede de mange spørgsmål der  kom undervejs.

I modsætning til de 2 andre år var vi så heldige at de havde nogle hunfisk der var klar til at blive strøget for æg hvilket vi så blive gjort. Først kom fiskene i et bad der bedøvede dem lidt så de var mere medgørlige og så blev de nænsomt taget op og strøget for alle æggene. Efter sådan en tur stod man med en “nedfaldsfisk” der var helt indsunken omkring maven. Efter hunnerne var det hannernes tur og de blev malket for sæd som så  blev rørt sammen med æggene så de var klar til brug.

Tak til Linda og hendes piger for en interessant aften og tak fordi de besvarede alle vores spørgsmål ,så alle blev klogere på hvordan hele cyklussen med ørreder forgår.

Tak til alle for en hyggelig og lærerig aften.

Niels Jensen

 

 

Udgivet i Nyheder.