Første aften med nyt tiltag i O.S.K, månedens fisk er nu afholdt med succes, i en række af 5, som vil omhandle forskellige fisk, hvordan de kan tilberedes og selvfølgelig var der smagsprøver.
Tre måder at lave torsk på, uden at de er kogte eller stegte, men derimod marineret og røget. Søndag blev de første indledende kokke tryllerier fra Rasmuses hånd udført, med forberedelser af fiskene. Der skulle snittes, hakkes, saltes, ryges og laves marinader. Mandag stod den på fremstilling af dressinger, brød og udskæring af fisk, inden det hele blev anrettet før servering.
Lækkert så det ud, som det stod der på hver sit fad, anrettet i en lille båd af bambus. Uhmmmmm det smagte også fantastisk kan jeg fortælle. Gennemgang af indholdet i hver af de tre både blev gennemgået inden vi kunne sætte tænderne i fiskene.
Efter spisning fik vi vist hvordan man laver mayonnaise på 30 sekunder, hurtigt, effektivt og med god smag. Så er der vist ingen undskyldning for ikke at lave den selv. En lille røgmaskine til madlavning blev demonstreret, selvfølgelig udendørs. Mød selv op næste gang ( 29 april) og få tips, tricks og smagsprøver. Senere vil der her på siden komme opskrifter, så man selv kan kaste sig ud i at fremstille retterne.
Kokkekunst: Rasmus Andresen Tekst og foto: Michael Schmidt
P.S Fisken var leveret af Nordfra.