Årets sidste fladfisketur.

Fladfiske tur med manér.

Normalt er vi 12 m/k om bord på skibet, men når en af deltagerne ringer og spørger om hans nabo, som gerne vil være medlem af O.S.K kan komme med , så må der jo trylles lidt. Så undertegnede tager for den ene dag hyre som dæksmatros som loven giver ret til og så er der plads til 12 deltagere. At skipper så er så flink , at lade dæksmatrosen fiske hele dagen er jo en anden sag. Problemet med pladser løste helt sig selv, da Kai VVS kom til Spodsbjerg om morgenen og så hvor meget det blæste. Kai valgte nemlig at blive i land, hvilket måske var meget klogt, men da vi kom i land stod Kai klar til at hente sin køremakker og så fik han kurven med de 12 fisk, som jo går til den der fangede mindst fisk!!

20141109_14511220141109_073043

At folk ofrer meget for at komme med på havturene er Knud Rask et godt bevis på. Knud havde fødselsdag på dagen , men valgte at tage med vennerne på fisketur i stedet for at blive fejret derhjemme af familien. Tak for det Knud og tak for morgenmad. Undertegnede havde lige givet skipper et praj, så Dannebrog var hejst på Felix.

En anden der ofrede en del var Emil, som var med på sin første fladfisketur. Emil havde vist misforstået det med at forfodre, for fladfisk er sgu ligeglade med om man giver dem rundstykker og brunsviger. De vil have børsteorm !!! Men det så nu ud til at hjælpe på Emils humør hver gang maven blev tømt og der blev da tid til at fiske og Emil gjorde det udmærket som ny mand på turene.

Holdet fra Saltvandsklubben, der havde været af sted dagen før havde fanget 118 flade med 18 til bedste mand med største fisk på 1,8 kg. Den sidste kunne vi ikke slå , da største fisk på dæk var en flad til Henny Jørgensen på 1,05 kg. En fisk Jimmi Godtfredsen havde mistet 5 minutter forinden da hans efterløber knæk, men så kunne han da få sin krog af Henny, da den stadig sad i munden på fisken!!

20141109_10104320141109_130749

Men vi fangede altså 242 fladfisk med rigtig mange store imellem og med 35 styks til Per ” Storfanger” Hansen, som sædvanlig fristes man til at sige. Hvilket Ulrik ” Brok” Jeppesen nok ikke vil give undertegnede ret i, selv om Ulrik på denne tur “kun” fangede 27 flade, hvilket jo i Ulriks verden ikke er meget, når man skal føde på en kæreste og Fusser på 1,5 år!!

Vi i havudvalget bliver af og til spurgt, hvorfor der aldrig er ledige pladser på disse populære ture og grunden dertil er dels, at vi kun kan være 12 om bord og dels at nogle, for ikke at sige mange af deltagerne forlods har booket en plads på samtlige ture der arrangeres. Men for at give andre af klubbens medlemmer mulighed for at komme med ud og fange fladfisk og blive mobbet på det groveste og hvad der ellers hører sig til , arrangerer vi 4 ture næste år og turene bliver slået op på Member Net, så man kan booke sig en plads. Hvis der ellers er plads for det går hurtigt. Lige så hurtigt, som når Ulrik brokker sig over der ikke er fisk på en ny plads.  Og det er faneme hurtigt !!!

Tak til alle deltagerne, også Ulrik, for en rigtig god tur og vi ses i 2015.

På havudvalgets vegne

Niels Jensen

 

 

 

Udgivet i Nyheder.