2 dages tur på Nordsøen.

Så oprandt weekenden hvor havfolket skulle på deres første 2 dages tur efter havkatte, langer og hvad der ellers gemmer sig i dybet.

Formøde:  Turlederen (undertegnede) havde arrangeret et møde i klubhuset, hvor han havde fået Frank Rasmussen, som er formand for vores samarbejdsklub Saltvandsklubben, til at komme og fortælle om fiskeriet efter havkatte og hvad grej der skal bruges. Der var også indkøbt 3000 meter god line som folk kunne få kørt på deres hjul, så de var så godt forberedt som muligt.

I ugerne op til turen blev der handlet flittigt på nettet, da det jo er en tur der rydder godt op i grejboksen, da vi jo fisker på vrag hvor risikoen for at hænge fast er stor, så der skulle rigeligt med grej med på turen.

Fredag: Undertegnede ringede til Thyborøn for at høre om vi sejlede pga. vejret, hvilket jeg godt vidste var en formalitet, da vejrudsigten ikke kunne blive meget bedre end den var. Efter lige at have overført 32.100 kr. for turen kørte vi mod Thyborøn og deroppe kom folk dryssende som de nu var taget afsted hjemmefra til. Grejbutikken blev besøgt et par gange for det kunne jo være man lige havde glemt for et par hundrede kroner et eller andet.

Havnegrillen blev også frekventeret og det kan anbefales da jyske portioner er noget der kan gøre en sulten lystfisker glad og tilfreds 🙂                                                                                   Der efter gik vi ombord og riggede grej til eller sad og snakkede forventninger over en godnat øl.

Lørdag: Da alle mand endelig var faldet i søvn og sov sødt fandt skipper Per, at det var tiden til at sejle og det gør han kl. 02.00 om natten!!!  Selv om der er ørepropper til rådighed hjælper de sgu ikke meget, når man ligger med hovedet få meter fra motoren. Så nogen benyttede lejligheden til lige at komme af med vandet og kunne om morgenen berette at der havde været et fantastisk lys ude på havet om natten.  Vi stod op til fint vejr kl. 7-8 stykker alt efter hvor langt fra motoren man lå og sov. Morgen tandbørstningen blev klaret ved hjælp af en Dr. Nielsen der lige fjernede den værste smag af pomfritter fra aftensmaden.

Vi sejlede til kl. ca 13,men der var vi  så også kommet 170-80 km tættere på England og der var folk klar til at fiske og forventningerne var store til om vi nu kunne få fat i de havkatte vi var på jagt efter.  Og det kunne vi sgu for da folk lige havde fået styr på teknikken, som er meget speciel for at fange “katte”, begyndte der at lyde jubelbrøl rundt omkring på skibet.

Man kan jo ikke beskylde havkatten for at være køn og det er absolut ikke en mis der egner sig til kæle med. Man skal have stor respekt for dens tænder, som er beregnet til at bide store muslinger op  !!  Største kat var på 7,6 kg og mindste var vel nærmest en killing. Den er svær at slå ihjel og mange er blevet overrasket, når billedet skulle tages og den pludselig bed ud efter en !!  Vi havde dog ingen episoder, da “killer instinktet ” var stort blandt folket.   På sådan et vrag lever der jo også langer og de er også glade for den menu af hornfisk og sild som vi serverede for dem, så de kom også på dæk i en lind strøm. Største var på 8,5 kg og blev taget af Lars Rix.

Og så er der naturligvis masser af torsk og de så sig heller ikke for fine til ikke at bide på vores blinklys og fine menu selv om vi bruger andre ophængere og skalrejer til dem. Men bare der kom fisk i baljen til senere rens er folk ligeglade 🙂

Og der kom rigtig mange fine torsk op med en enkelt måler på 10 kg som Lars Rix også stod for. Han fangede så til gengæld som den eneste ikke en kat, men den kommer på næste tur så Lars kan få den på sit fiske cv 🙂

Der blev fisket på forskellige vrag til kl. 22.00 om aftenen hvor folk var ved at være møre, men også meget tilfredse, da der var kommet mange og fine fisk i baljerne.

Søndag: Undertegnede havde aftalt med skipper Per, at vi sejlede til nye pladser mens vi sov, så vi var klar til at fiske kl 7.00. Men klokken er ikke noget man går så meget op i på det gode skib Bodil, så da klokken var 6 blev der tudet i hornet og så var det sgu med at få snøren i vandet. Og det uden vi havde fået hverken kaffe eller Dr. Nielsen !!!   Men da torskene begyndte at lande i baljerne var det glemt og så kunne vi jo få det da vi sejlede til andet vrag. Der er jo en del sejltid på sådanne ture, da vragene godt kan ligge en times sejlads fra hinanden. Men så er det jo godt når der lige kommer en flok øresvin(delfiner) og underholder os.

De næste vrag var der ikke særligt godt fiskeri på, så vi skiftede pladser en del gange, men det blev desværre ikke meget bedre. Til gengæld blev der ryddet godt op i grejboksen med Morten Nyby som den bedste. Hvad Morten har efterladt i dybet kan ikke tælles på to hænder og to fødder !! 😉

Det var så ringe et fiskeri, at det pludselig lød fra Lars Rix:

Det er sgu så ringe et fiskeri, at nu kan jeg ikke engang få bundbid mere !!! 

Da vi var kommet hen på eftermiddagen og fiskeriet ikke tegnede til at blive bedre og folk var ved at være godt møre og trætte besluttede vi at sejle mod Thyborøn. så vi kunne være i havn en time eller to førend planlagt, så folk kunne komme hjem og i seng, så de var klar til arbejde mandag morgen !!

Der skal lyde en stor tak til alle deltagerne for et godt humør og godt kammeratskab, hvor alle hjalp alle. Og naturligvis en stor tak til Danmarks ubetingede bedste skipper Per for at finde fisk til os, men også for lige at holde os orienterede om hvordan det gik i Giroen, VM i ishockey og Formel 1.   Ham der spurgte ind til Melodi Grand Prix fik “dræberblikket” 🙂

Skipper Per på sin plads med det store overblik.

Og naturligvis også tak til Ole Bjerre som svingede kniven for os der ikke lige magtede/evnede at slagte og filetere vores fangst. Og til Bodil i butikken der altid er god til at lokke os til at bruge en hund mere end beregnet 😀

Nogen vil sikkert spørge hvad sådan en tur giver af fangst og for undertegnedes vedkommende blev det til 35 kg filet af den fineste Nordsø torsk og hans køremakker René havde 40 kg med hjem. Og sådan var det mere eller mindre over hele linjen 🙂

På vegne af havudvalget.

Niels Jensen

 

Udgivet i Nyheder.