Flad fladfisketur.

Der er gode ture og der er mindre gode ture og så er der RØVTUR!!

Sidstnævnte tur havde havfolket fornøjelsen af på årets første fladfisketur. Vejrudsigten sagde 12 meter vind fra nordvest og 12 meter vind er normalt noget, der kan holde skibene i havn, men når den kommer fra den retning kan vi sejle nordpå langs kysten til Tranekær og ligge i læ under land der.  Så er der bare lige det med strømmen, som vi også er afhængige af, hvis fiskeriet skal være godt. Mellem 0,5-1 sømil skal vi helst drive og vi drev 3 mil !!!  Og når man samtidig ved at de flade ikke er kommet til det område endnu, så har man sgu ligesom oddsene imod sig.

20150906_101421

Allan Birk ordner grej, mens Mogens står og får sig en af dagens smøger.

20150906_084436

Lars Kaiser havde taget den store dragt på, da han så mente sig dækket ind over for alt slags vejr.

20150906_101359

Vindmøllerne havde ingen problemer med at holde vingerne i gang !!

På denne tur var vi ikke med vores sædvanlige skib Felix, men et der hed Skjold og det er også et ganske udmærket skib, men på det skal man bare lige nedenunder for at få noget at spise modsat Felix, hvor kahytten ligger oppe på dækket. Det valgte flere at sige nej tak til, da de gerne ville have en horisont at kigge på hele tiden, så nivelleringen ikke røg sig en tur (Læs: Blive søsyge).

20150906_122359

Camilla sad ned det meste af dagen og spekulerede på, hvor fanden hendes morgenkvalme kom fra !!!

Vi kom i gang med at fiske og for at sige det mildt så var det sgu noget MØG…  vi drev alt for hurtigt og vi kunne ikke holde bund og grundet den kraftige blæst var der megen grøde, hvilket vi havfiskere helst overlader til åens folk.  Så der var langt, meget langt, mellem at der blev meldt fisk på dæk, men dem der kom var pæne spisefisk.

20150906_141306

Henny Jørgensen med en pæn rødspætte.

Vi fisker jo som bekendt til “kurven” , men det tog lang tid inden alle mand havde fået smidt en fisk i. Knud Rask, kl 12,45 og undertegnede kl. 13,30 og vi stoppede med at fiske kl. 14.30!!!   Da dagens resultat blev gjort op havde vi 69 flade på dæk med 0 til Camilla, hvilket nu mest skyldtes, at hun døjede med lidt morgenkvalme, så hun fiskede ikke, så undertegnede, som fiskede hele dagen fangede en latterlig lille skide fladfisk, som han måtte aflevere til kurven, som Camilla tog sig af med sine 0 fisk. Hun delte dog pænt med Knud Rask( 2 fangede fisk) og Lars Kaiser( 3 fangede fisk) hvorimod undertegnede pænt sagde nej tak, da der ingen grund var til at svine kniv og poser til for så lidt.

20150906_144615

Så er der blevet renset fisk. Gad vide hvordan det havde set ud, hvis vi havde fanget de sædvanlige-2-300 flade.

Topscoreren blev Allan Birk med 12 fisk !!!   Og her taler vi om en mand der normalt slæber 30-35 fisk med hjem så det siger lidt om , hvor dårligt det var med fiskeriet. Og vi må sgu være ærlige og sige, at det smitter også af på det ellers så gode humør, der præger vores havture. Det hele er lidt sjovere, når det vælter op med fisk på dækket, men vi var alle enige om at gøre det bedre næste gang vi skal på havet og det skal vi 4 oktober, hvor det gælder Jan og Bo`s fladfiskekonkurrence, og hvor O.S.K stiller med 36 m/k.  Humøret blev dog en kende bedre, da vi kom i havn og fandt ud af , at dem på Felix kun havde fanget 50 fisk.

På havudvalgets vegne.

Lillefanger Niels Jensen

20150906_113630

Skribenten i et afslappet øjeblik og dem er der ikke mange af , når der fiskes efter FLADE !!

 

Udgivet i Nyheder.