Hajer, rokker og havål – Vil du med?

Kom med på overdådigt havfiskeri i Wales

Nu kan Odense Sportsfisker Klub præsentere et par ture til den fantastiske Bristol Channel i 2019 for kun kr. 5480,- (*)

En tur varer 5 dage, hvoraf de 3 dage bruges til intensivt fiskeri.

Turene er med afrejse d. 23. juni 2019 og d. 26. august 2019

Vil du med?
Så skynd dig at kontakte Dan Nielsen på dan@odensesportsfiskerklub.dk , der bliver hurtigt booket op.

Vi fisker fra båd med bundmede, og fanger havål over 10 kg., gråhajer, blåhajer, glathajer, små- og storplettet rødhaj og masser af forskellige rokke arter.

Her er et par billeder fra turen i år:

Båden er booket i tre dage og vi er klart medbestemmende i hvad og hvor præcis vi skal fiske. Tidevand og vejr spiller selvfølgelig en stor rolle og kan være afgørende for hvad vi vælger. Ofte fisker man på lavere vand langs kysten efter mindre arter imens tidevandsstrømmen er hård og når strømmen tager af går vi ud på dybere vand og meder conger, rokker mf. Aftenerne bruges på den lokale restaurant og selvfølgelig på pubben.

Fiskeriet: Alle dage foregår fra båd 8-10 timer om dagen. Fiskeriet er meget afhængig af tidevand og vejr og skipperen beslutter hvornår der er bedst til det forskellige fiskeri. Når vi går på dybt vand har vi et par timer hver dag til at mede efter de store havål, rokker og hajer før strømmen igen bliver for hård. Der bliver dog også fanget både havål og rokker på lavt vand men ikke i samme størrelser som på det dybe vand. Når der medes er det altid fra opankret båd og når der kastefiskes efter lubber, makrel og havbars driver man.

Rejsen: Vi flyver til London hvorefter vi kører til Wales hvor vi skal fiske. Man kan godt flyve direkte til Wales men det ville påvirke prisen voldsomt og det mener vi ikke er nødvendigt. Køreturen er på 3-4 timer hver vej og det plejer alle at klare fint når man blot er forberedt på det.
På flyet har vi kun booket håndbagage til alle men derudover har vi købt en fællesbagage som alle kan lægge lidt småting i. Her skal alle fiskehjulene bl.a. være. Hvis du ønsker din egen kuffert med så lad mig vide det sammen med tilmeldingen, det koster ca. 500 kr. ekstra.

Lidt om grejet: Der er grej til alle om bord på båden men det kan være en god idé at medbringe et par gode hjul hvis man har det. Ellers er grejet om bord ganske fint og har fanget masser af fisk.

Så hvad kan du forvente:
Havål: Kongen af Bristol channel. Der er rigtigt mange conger og der bliver helt sikkert fanget en del på turen, nogle fisk kan veje op mod 30 kg og så giver den kamp til stregen. Mangler man denne fisk til sin samling er chancen på denne tur ret stor.

Rokker: Der findes en håndfuld forskellige rokker i farvandet, det er blandt andet sømrokke, blond ray, spottet ray og small eyed ray. De er der i store mængder og er forholdsvis nemme at fange, den største er blonde ray som kan bliver over 15 kg.

Hajer: Hajer er der også en håndfuld af og det er småplettet rødhaj, storplettet rødhaj, blåhaj, gråhaj og glathaj. Den småplettede rødhaj er nærmest en pestilens mens gråhaj og blåhaj er sjældnere, rammer man den rigtige dag kan der være et rent eldorado af glathajer mellem 2-5 kg. Den største haj er blåhajen men den findes mest på dybere vand yderst i kanalen. Gråhajen bliver over 20 kg. og kan fanges både inde og ude af kanalen.

Andre arter: Af andre arter kan nævnes lubbe, sej, torsk, makrel, havbars, berggylte, blåstak, knurhaner, diverse kvabber, pighvar og den sjældne Red Band Fish. Fiskeriet efter havbars kan fremhæves hvor der kan fange pæne eksemplarer og satses der efter det fanges berggylterne ofte op til hele 60 cm.

(*)
Inkluderet i prisen er:
Dansk turleder
4 overnatninger
3 dages guidet fiskeri i båd
Alt fiskegrej (medbring gerne hjul selv)
Fly til London
Billeje (benzinen deles)

Ikke inkluderet i prisen er:
Al forplejning på turen
Evt. bagage på flyet (1 stk fællesbagage er med i prisen)
Personligt udstyr
Agn, beregn ca. £ 10 pr. dag
Benzin til lejebilen
Drikkepenge
Rejseforsikring
Afbestillingsforsikring (koster 6% af rejsens pris og skal bestilles sammen med rejsen)
Fakturagebyr

Vil du med, så skynd dig at kontakte Dan Nielsen på dan@odensesportsfiskerklub.dk
Det er efter først-til-mølle princippet, og der er kun plads til 8-9 personer pr. tur.

Der skal betales depositum på kr. 1500,- en uges tid efter tilmelding, og resten 2 måneder før afrejse.

Udgivet i Nyheder.